













Co to jest chrupak?
Chrupak jest pieczywem, które powstaje z naturalnego zakwasu za pomocą tradycyjnych metod wypieku, pod czujnym okiem naszych piekarzy z wieloletnim doświadczeniem.
Połączenie mąk o wysokim wyciągu, pełnych ziaren oleistych oraz naturalnego zakwasu jest tym, co od samego początku produkcji jest w stanie nadać naszemu produktowi niepowtarzalny charakter.
Nawet ciasto musi czasami trochę odetchnąć tak, aby w spokoju uległo procesowi naturalnej fermentacji, podczas którego kształtuje się piekarski bukiet smakowy odpowiadający za wszystko to, co najważniejsze – smak. Tak wyrośnięte chlebki/snacki trafiają do rozgrzanego pieca.
Tym, co odróżnia nasze produkty od podobnych wypieków z krajów skandynawskich, jest bogactwo smaku osiągnięte dzięki najlepszym użytym składnikom:
Ciasto swój charakterystyczny smak oraz wysoką zawartość prozdrowotnych składników zawdzięcza użyciu najlepszych gatunkowo mąk o wysokim wyciągu: pszennej grahamki, żytniej razowej, orkiszowej z pełnego przemiału.
Dodatki są tym, co sprawi, że nasze pieczywo nie ma szansy znudzić się i spowszednieć. Każdy ma szansę znaleźć coś dla siebie. Siedem smaków w kilku wariantach (posypka z pełnych ziaren, ziarna z serem, sam ser) zaspokoją podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Chrupaki są dostępne w opakowaniach:
Historia chrupaka
Historia chrupaka jest prosta jak składniki, z których sam powstaje. Pieczywo chrupkie typu szwedzkiego wypiekane jest metodą ekstruzji i to właśnie temu procesowi zawdzięcza swój charakterystyczny smak. Niestety produkty konkurencji zbytnio odbiegają od gustu Polaków i nawet zdrowotne walory tego typu pieczywa nie są w stanie zmienić ich przyzwyczajeń. W odpowiedzi na te zarzuty stworzyliśmy doskonałą alternatywę w postaci Chrupaka, który zadowoli podniebienie nawet najbardziej wymagających sceptyków tego rodzaju pieczywa. Diabeł tkwi w szczegółach. Mocno wypieczone kromki posypaliśmy, nie żałując ani ziarna. Tak po prostu od serca, dla smaku... Dla Ciebie!